Tekstschrijven | Schrijfcoaching | Webredactie

jinke olde scheper

Contact

Content Stroomt
Jinke olde Scheper
Adres
Benedendorpsweg 137
6862 WG Oosterbeek
Telefoon
06 15 45 70 28

Een site waarbij we na moeten denken over dingen waar we niet over wíllen nadenken, geeft ons een vervelend gevoel. Maak daarom van je website een appeltje eitje voor je bezoekers en stel jezelf de volgende vragen:

  • Spreekt elke pagina van mijn website voor zich? Is het meteen duidelijk waar de pagina over gaat, wat ik er kan doen en waar ik ben op de site?

  • Is de kern van mijn product of dienst gelijk en duidelijk zichtbaar op mijn website?

  • Geeft elke klik of scrol je bezoeker goede informatie? Bezoekers vinden scrollen en klikken niet erg, als er maar iets interessants te lezen of te doen is.

  • Is de tekst op mijn website te scannen? Staat in (tussen)kopjes goede informatie?

Gebruiksgemak

14 Jaar geleden schreef Steve Krug over het belang van gebruiksgemak voor websites. Met de vele mogelijkheden in webtechniek en webdesign en kennis over gebruiksvriendelijkheid, lijkt Krug's boek 'Don't make me think' misschien achterhaald. Maar mensen zijn nog steeds gemakzuchtig en niet altijd even rationeel als ze surfen over het net. Het blijft lastig een website te maken die logisch is. Iedere gebruiker kijkt weer anders tegen je website aan en wat logisch is voor jou, hoeft dat niet te zijn voor iemand anders.

Bezoekers komen met een doel naar een website. Is dit het product of de informatie die ik zoek? Waar kan ik meer informatie vinden of waar kan ik het product kopen? Zo leiden grappig of diepzinnig bedoelde titels vaak af van het doel van een site. Elke hapering tijdens het surfen leidt af van de taak waarvoor mensen op de site komen. Bezoekers houden er niet van lang stil te staan bij hoe ze dingen moeten doen. Als de makers van de website blijkbaar niet de moeite hebben genomen een duidelijke en makkelijke site te maken, doet dat wat met ons vertrouwen in de site, aldus Krug.

Ook content laten stromen?

Een afspraak voor een kop koffie is zo gemaakt!

Neem contact op

Jinke kan vanuit haar jarenlange ervaring in grote bedrijven meedenken over teksten en adviseren met handige tips voor je website.

-Helena

Dankzij Jinke hebben we nu een mooie en gebruiksvriendelijke website. Haar feedback zorgde er zelfs voor dat we gingen nadenken over onze marketing strategieën.

-Jim

Jinke's inzet zorgt ervoor dat het gevoel van "help ik moet een website maken!" verandert in zin om jezelf en je product te laten zien.

-Danielle